keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Esittelyssä Nudge


Tällä kertaa haluan esitellä teille ihanan putiikin Helsingin Yrjönkadulla. Nudge myy vaatteita, asusteita, luonnonkosmetiikkaa ja kodintuotteita, jotka on valittu myymälän valikoimiin eettisin ja ekologisin perustein. Täältä löydät myös laajan valikoiman kotimaista muotia ja asusteita niin naisille, lapsille kuin miehillekin.


Nudge on perustettu 2010 seitsemän osakkaan osuuskuntana, jossa yksi osakkaista oli Minna Aallon ja Anna Pyyhtiälän Yalo -verkkokauppa. Monien vaiheiden jälkeen Nudge on siirtynyt kokonaan Minnan ja Annan luotsaamaksi, viiden hengen henkilökunnan avustuksella. Nudgen tuotevalikoimaan ovat alusta asti kuuluneet vaatteet ja asusteet, myöhemmin valikoima on kasvanut kodin tavaroilla, luonnonkosmetiikalla ja ekologisilla pesuaineilla.



Nudgen ideologiaan kuuluu myydä eettisesti tuotettuja tuotteita, jotka on valmistettu ihmistä ja luontoa kunnioittaen. Eri merkeillä on erilaiset lähtökohdat ja lähestymistavat tuotantoon, mutta tärkeää on se että käytettävät materiaalit ovat ekologisia ja että tuotteita valmistavilla ihmisillä on hyvät työolot. Mitä kauempana tuotteet on tuotettu, sitä tärkeämpiä ovat sertifikaatit tai muuten tarkka raportointi tuotannon läpinäkyvyydestä. Tuotannon eettisyyteen ja vastuullisuuteen kuuluu se että, työntekijät saavat hyvän toimeentulon työstään ja saavat apua yhteisönsä ja elinympäristönsä kehittämiseen.

Vastuullisuus näkyy myös Nudgen kaikessa muussakin toiminnassa. Myymälän kalusteista suuri osa on joko ostettu käytettynä tai rakennettu kierrätetystä materiaalista. Verkkokauppa on siirtymässä uudelleen käytettäviin RePack -postipakkauksiin ja kaikenlainen kierrätys ja jätteiden lajittelu on itsestäänselvyys.



Lähituotannon tukeminen on myös tärkeää ja Nudgessa kotimaisten tuotemerkkien osuus onkin kasvanut parin viime vuoden aikana, myös asiakkaiden kiinnostuksen myötä. Ekologisuus ja eettisyys ovat tärkeitä arvoja, mutta ostopäätös tehdään kuitenkin sen mukaan, miten vaate sopii omaan tyyliin ja että se tuntuu mukavalta päällä. Vaatevallakumous -kampanjaviikko näkyy myös vahvasti Nudgen myymälässä esittelemällä kuka heidän myymiensä merkkien vaatteet on tehnyt. Naisten vaatevalikoimaan kuuluvat mm. Second Chance, Kaino, Vimma, Vietto ja Kiks ja monia muita.


Nudge haluaa edistää omalla toiminnallaan elävää kaupunkikulttuuria ja kivajalkakaupan säilymistä. Myös pienyrittäjyyden tukeminen on tärkeää ja ottamalla myyntiin pienten brändien tuotteita Nudge haluaa antaa vaihtoehtoja massatuotannolle ja isoille kauppakeskuksille. Jokaisella valinnalla on merkitystä, ostamalla pienyrittäjän valmistaman tuotteen, voit olla varma että se raha antaa toimeentulon monelle ihmiselle tässä maassa. Nudge on mukana myös heidän arvojaan tukevissa hyväntekeväisyyskampanjoissa ja muissa tapahtumissa. Äskettäin Nudge oli mukana Rakas & Raikas Itämeri -muotinäytöksessä, jonka tuotoilla tuetaan WWF:n Itämerityötä.


Verkkokauppa Yalo antaa mahdollisuuden hankkia Nudgen tuotteita myös kauempana asuville ihmisille ja näin kivijalkakauppa ja verkkokauppa tukevat hyvin toisiaan. Myymälän ja verkkokaupan valikoimassa voi olla pieniä eroja, mutta pääpiirteissään valikoima on sama molemmissa. Minna kertoi että, ihmiset tulevat kauempaakin tutustumaan myymälän valikoimiin käydessään Helsingissä ja saattavat ostaa sitten haluamansa tuotteen myöhemmin verkkokaupasta.



Naisten vaatteiden lisäksi Nudgesta löytyy myös hyvä valikoima miesten ja lasten vaatteita. Miesten vaatteita löytyy mm. Armed Angels, Kings of Indigo, Frenn, Alpa ja Roots Cultural Movement merkeiltä, joista kolme viimeistä ovat kotimaisia. Kotimaisia lasten vaatteita löytyy mm. Vimmalta ja Muka valta ja nämä ihanan värikkäät lasten t-paidat ja reput ovat ranskalaisen Coq en Pâte merkin tuotteita.


Nudgesta löytyy myös mahtava valikoima kotimaisten valmistajien koruja. Ylhäältä alaspäin korut ovat Titi Madamin, Poola Katarynan, moimoin, Lillan Helsingin ja Studio smoon mallistoista ja myymälästä löytyy vielä paljon lisää näitä ihanuuksia.


Myös Nudgen luonnonkosmetiikkavalikoima on vaikuttava ja ekologisia pesuaineitakin löytyy hyvä valikoima. Tästäpä voikin päätellä sen että tästä samasta myymälästä saa kaikkea mahdollista mitä voi vaan tarvita päästäkseen alkuun ekologisemmassa elämäntavassa. Minä ainakin olen viime aikoina alkanut miettiä sitä, miten monta purkkia ja purnukkaa meillä naisilla on käytössä päivittäisessä kauneudenhoidossa ja miten valtavat määrät kemikaaleja niistä päätyy kehoomme tavalla tai toisella. Eivät kaikki niistä ainakaan hyväksi ole kehollemme. Sama koskee tietysti myös pesuaineita, monissa niistä vasta onkin kaikenlaisia myrkkyjä, vaikka eipä sitä tule juuri ajatelleeksi.

Nudgen kanssa samoissa tiloissa toimii myös Ravintola Rulla, josta saa herkullisia vietnamilaisia kesärullia, lounassalaatteja ja keittoja. Rulla jakaa myös samat ekologiset arvot Nudgen kanssa ja yhteistyö samoissa tiloissa hyödyttää molempia tuomalla lisää asiakkaita molemmille osapuolille. Lounasaikaan Nudgessa käykin aikamoinen kuhina myös myymälän puolella.

Nudgen ja Rullan löydät Helsingistä osoitteesta Yrjönkatu 30, aivan Kampin kupeesta. Tutustu putiikin toimintaan ja valikoimaan Nudgen nettisivuilla. Tuotteisiin voit tutustua tarkemmin myös Yalon verkkokaupassa ja sieltä voit myös ostaa tuotteita jos et satu asumaan pääkaupunkiseudulla. Suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän putiikkiin, jos tämä paikka ei ole vielä sinulle tuttu. Samalla voit tutustua koko laajaan valikoimaan, joka Nudgessa on tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi kommenttiboxiin...