tiistai 16. syyskuuta 2014

Design Weekin satoa

Kävin tutustumassa Helsinki Design Weekin näyttelyihin Teurastamolla viime viikolla niin kuin edellisessä kirjoituksessani jo vinkkasin. Näyttely oli koottu kontteihin Teurastamon pihalle ja konteissa oli esillä nuorten nousevien muotoiluyritysten tuotantoa. Erityisesti kiinnostukseni herätti &Brosin valaisimet joista oli rakennettu näyttelykokonaisuus yhteen konttiin.


&Bros. on nuori 2011 perustettu muotoiluyritys joka toimii Helsingissä ja jonka tuotevalikoimaan kuuluu monenlaisia kodin sisustukseen liittyviä tuotteita. Kuvassa näkyvä Compleated valaisin on tehty laminoidusta aaltopahvista ja sitä saa kattolamppuna kahdessa koossa, myös seinälle kiinnitettävänä mallina. Compleated valaisin sai juuri myös Muoto2014 palkinnon parhaana valaisimena. Valaisimen konstailemattoman tyylikäs ja yksinkertainen muotoilu sopiikin hyvin kotiin kuin kotiin ja monenlaiseen sisustukseen. Se on myös tuotettu eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Valaisin valmistetaan Suomessa, se pakataan litteään pakettiin, josta se on helppo kasata ja ottaa käyttöön.

Kuva: &Bros.

Litteä pakkaus vie vähän tilaa kuljetuksessa, joten se sopii hyvin nettikaupassa myytäväksi. Lopulta valaisin on myös helppo hävittää tai kierrättää. Jos valaisin näyttää tutulta sen on voinut nähdä monissa tapahtumissa esimerkiksi viime vuoden Helsinki Design Weekin näyttelyssä Tulli- ja pakkahuoneella Katajanokalla, jossa Compleated valaisin oli osana Ikea Method Kitchen Launch näyttelyä. Tässä tilassa valaisin on minun mielestäni erityisen kaunis. Jos haluat tutustua lähemmin &Brosin tuotevalikoimaan niin käy kurkkaamassa heidän nettisivuiltaan mitä kaikkea hauskaa sieltä löytyy. Myös listaus jälleenmyyjistä löytyy sieltä.

Kuva: &Bros.

Helsinki Desing Weekin Lähimuoto näyttelyssä oli muutakin mielenkiintoista, kuten esimerkiksi Luonan hunajakennomainen kuusiohylly josta voi rakentaa juuri sellaisen hyllykköratkaisun joka itseään miellyttää. Hyllyä voi käyttää myös säilytyslaatikkona tai vaikkapa hedelmä- tai leipäkorina. Se myydään käsittelemättömänä joten osaset voi käsitellä juuri sellaiseksi ja sen väriseksi kuin haluaa, vaikka jokaisen eri väriseksi. Jos haluat tutustua muihin Luonan tuotteisiin tai luoda itsellesi oman hunajakennohyllyn niin tutustu Luonan nettikauppaan.


Samassa kontissa oli esillä myös Saanan ja Ollin tekstiilejä joissa perinteiset kuviomaailmat ovat saaneet uuden ja raikkaan graafisemman ulkoasun. Saanan ja Ollin töistä löydät lisätietoja heidän nettisivuiltaaan josta löytyy myös nettikauppa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi kommenttiboxiin...