sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Syksyisiä tunnelmia

Syksy on saapunut ihan kunnolla kun puissa alkaa olla jo ruskan värejä. Niitä olenkin vähän aikaa jo ehtinyt odotella. Ruska-aika on ehdottomasti parasta ja kauneinta aikaa syksyssä. Jonkun aikaa on jo tehnyt mieli viritellä parveketta ja muutakin sisustusta syksyiseen kuosiin. Kaivaa kynttilät taas esille laatikoista ja miettiä mitä syksyisiä kasveja voisi parvekkeen kaunistukseksi hankkia. Kanervat ovat kestosuosikkeja, mutta olisiko muitakin vaihtoehtoja? Pihlajatkin notkuvat tänä syksynä marjoista ja muistuttavat syksystä jo ennen ruskan värejä. Olenkin miettinyt että voisiko niistä tehdä jotain...? Lapsuudesta asti muistan kettukarkit ja vähän innostaisi kokeilla miten onnistuisi itse tehdä pihlajanmarjamarmeladia. Ehkä vielä jossain vaiheessa käyn tuumasta toimeen... No joo, mutta asiaan josta minun piti kirjoittaa eli syyssisustukseen. Syksyiseen sisustukseen minua on tänä syksynä inspiroinut Pentikin syyssesongin mallisto, jonka inspiraationa on myös ollut pihlajanmarjat.


Tunnelmalliset kuvat Pentikin kuvastossa ja nettisivuilla saavat innostumaan ja miettimään miten saisi omallekin parvekkeelle ja kotiinkin loihdittua tunnelmallisen syysfiiliksen. Tuo kuvassa oleva pinkki / viininpunainen värimaailma on todella kaunis, mutta toisaalta mallistoon kuuluva oranssi värimaailma houkuttelee myös ja kolmantena vaihtoehtona löytyy syvä petroolinsininen värimaailma joten valinnan vaikeus tulee näistä valitessa.



Syksyn sesonkimallistoon kuuluvat pihlajanmarjakuvioiset mukit ovat myös kauniit ja tekisi mieli ostaa itsellekin, mutta rajallinen kaappitila rajoittaa noita ostoksia. Näistä saisi kyllä kauniin syksyisen kattauksen. Todella kauniita ovat myös samasta aiheesta inspiroituneet värikkäät piensarjatuotantona tehdyt Pentik Studion taidelautaset jotka ovat Anu Pentikin käsialaa.

Kaikki kuvat: Pentik

Nämä lautaset sopisivat hyvin vaikka lahjaksi tai omaa kotia kaunistamaan. Ne sopivat yhtä hyvin taide-esineeksi kuin jokapäiväiseen käyttöönkin. Makuja on tietysti monia ja kaikki eivät pidä Pentikin tyylistä, mutta minä olen kyllä tykännyt Pentikin astioista ja sisustustuotteista. Joka sesonki tulee uusia houkutuksia, joita tekisi mieli hankkia, mutta mitäs sitten tekisi niille vanhoille, kun ei raaski noin vain poiskaan heittää kun ne ovat kuitenkin hyvin käyttöä kestäviä tuotteita. Yhtään astiaa en ole vielä rikki saanut vaikka olisi sattunut lattiallekin tippumaan. Okei, no muutama jälkiruokalasi on mennyt rikki mutta lasitavara nyt muutenkin rikkoutuu herkemmin.

Sitä paitsi laadukkaiden astioiden pois heittäminen olisi tyhmääkin, koska ne ovat kuitenkin pitkäikäistä käyttötavaraa tai jopa taide-esineitä jotka voivat periytyä sukupolvelta toiselle, ja joiden arvo voi nousta vanhetessaan. Se on hyvin nähtävissä vaikka Arabian vanhan tuotannon kohdalla. Pentik ei ehkä nauti niin suurta arvostusta kuin Arabia, mutta ei sillä vielä olekaan yli sadan vuoden historiaa takanaan. Muutenkin tekisi hyvää itse kullekin välillä pysähtyä miettimään omaa kulutuskäyttäytymistään ja tarvitseeko oikeasti kaikkea sitä tavaraa, jota tekisi mieli milloinkin ostaa ja pärjäisikö vähemmälläkin. Moni onkin alkanut näitä asioita miettimään kun alkaa koti täyttyä tavarasta ja miettii että pärjäisikö vähemmälläkin ja mitä kaikelle tavaralle voisi tehdä, jolle ei itsellä ole enää käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi kommenttiboxiin...