perjantai 26. helmikuuta 2016

Esittelyssä Hinee Shop

Viime viikolla esittelin blogissani mikkeliläisen No More Seasonsin ja nyt esittelyvuorossa on Hinee Shop. Tämä putiikki tarjoaa todellista lähimuotia, monipuoliseen valikoimaan kuuluu monia paikallisten ja mikkeliläissyntyisten suunnittelijoiden ja käsityöläisten, niin kuin myös muita lähiseudun kädentaitajien tuotteita.



Vaatevalikoimaan kuuluu No More Seasonsin lisäksi mm. Tarttuva Designin neulevaatteita ja iloisen värisiä asusteita, jotka on valmistettu Suomessa GOTS sertifioidusta luomumerinovillasta.



Laukkuvalikoimasta vastaa Sulokas, josta olen aikasemminkin kertonut täällä blogissa. Laukut valmistuvat käsityönä Savonlinnan Wanhalla asemalla. Nämä laukut ovat saavuttaneet suuren suosion pin-up ja rock 'n' roll -piireissä, eikä syyttä. Käsityö, korkea laatu ja persoonallinen tyyli on lyömätön yhdistelmä.



Hinee Shopista löytyy asennetta vähän rouheampaankin tyyliin. Nämä korut ovat metalliartesaaniopiskelija Jenni Myyryläisen käsialaa MyrskyMyrsky merkillä.



Minullekin uusi tuttavuus on Lontoossa asuva mikkeliläissyntyinen suunnittelija Miina Laitsaari, jonka vaatteissa yhdistyy ekologisuus ja eettisyys punk-rock henkiseen tyyliin. Näissä kuvissa hänen vaatteensa eivät pääse oikein esille, mutta käy tutustumassa hänen tyyliinsä ja tapaansa tehdä vaatteita hänen nettisivuillaan. Miina Laitsaari ja metalliartesaaniopiskelija Jenni Myyryläinen löysivät toistensa kädenjäljen Hinee Shopin kautta ja tästä yhteistyöstä syntyi korumallisto Miina & Myrsky, Miina Laitsaaren mallistoon.




Kimperin iloisen väriset lastenvaatteet on valmistettu kestävistä ja ekologisista materiaaleista Jyväskylän seudulla omassa tehtaassa. Näitä tuotteita voi ostaa myös Kimperin nettikaupasta, jos et satu liikkumaan Mikkelin suunnalla.




Lisää koruvalikoimaa. Ylimmässä kuvassa punkaharjulaisen Raitavaaran puuhelmiä ja seuraavassa Pauliina Hukkasen vintage-henkisiä koruja. Yläpuolella kuvittaja Sanni Kariniemen graafista kädenjälkeä. Sannilta löytyy myös valikoima muita tuotteita, kuten kortteja, tarjottimia ja kangaskasseja. Sanni Kariniemi toimii nykyään Vantaalla, mutta on myös kotoisin Mikkelistä.


Hinee Shopista löytyy myös turkulaisen muotoilutoimisto Eheen tuotteita, kuten tämä tyylikäs ja moderni Särmä valaisin joka on leikattu suomalaisesta laminoidusta koivuvanerista ja valmistetaan Turussa. Mikkelissä tuntuu syntyvän kovasti luovaa ja aikaansaavaa väkeä, koska myös Eheen omistaja Meeri Särkkä on kotoisin Mikkelistä. Niin se vaan levittäytyy Savon "mafia" ympäri Suomea... :)

Hinee Shopista löytyy vielä paljon muutakin mitä en ole tässä esitellyt, joten kannattaa poiketa putiikissa jos vaan olet lähiseudulla. Tämä putiikki löytyy siis vanhasta puutalosta Mikkelin keskustassa, osoitteessa Savilahdenkatu 12. Samassa talossa, viereisessä tilassa toimii myös ihanan persoonallinen kahvila Nanda, jossa kannattaa samalla poiketa. Paikka tuntuu olevan paikallisten suosiossa, sillä kahvilassa oli paljon lounasvieraita samaan aikaan kun vierailin Hinee Shopissa Iidan juttusilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi kommenttiboxiin...