tiistai 9. helmikuuta 2016

Iittala X Issey Miyake


No nyt on tarjolla sellaista designia josta minä pidän. Iittala on juuri lanseerannut yhteistyössä japanilaisen muotisuunnittelijan Issey Miyaken kanssa kodin malliston johon kuuluu keramiikkaa, lasia ja tekstiilejä. Malliston muotokieli ja värimaailma henkii harmoniaa ja siinä yhdistyvät skandinaavinen muotoilu ja japanilainen estetiikka upealla tavalla. Täytyy sanoa että todella onnistunut mallisto, tekisi mieleni itsekin hankkia noita astioita kotiin.

Tässä on nyt sitä ajatonta ja kestävää muotoilua, jonka perään olen monta kertaa huudellut. Nämä eivät ole mitään kertakäyttötuotteita tai sesonkitavaraa. Iittalan fb-sivujen tietojen mukaan keramiikka on korkealaatuista ja kestävää vitroposliinia ja tuotteet on valmistettu Thaimaassa sopimusvalmistajalla, siitä vähän miinusta kotimaisuuden suhteen. Maljakot on sen sijaan valmistettu Suomessa Iittalan tehtaalla ja ne ovat käsinpuhallettua lasia. Kankaiset tuotteet ovat kestävää polyesteria ja niiden taitokset on prässätty kankaaseen pysyvästi, joten ne kestävät myös konepesun, eli ei mitään kertakäyttötuotteita nämäkään. Servetit voi myös taitella helposti monella tapaa, joten ei tarvitse olla mikään taitteluguru saadakseen näyttävän kattauksen aikaiseksi.


Suomalaisilla ja japanilaisilla tuntuu olevan jonkinlainen henkinen yhteys, joka on tullut esille monissa erilaisissa yhteyksissä, vaikka asutaankin ihan eri puolilla tätä palloa. Itsekin pidän kovasti japanilaisesta estetiikan tajusta ja siitä miten he osaavat tehdä taidetta kaikesta, oli kyse sitten vaikka teen juomisesta omine seremonioineen. Ehkä se johtuu myös siitä miten he osaavat luoda harmoniaa ja kauneutta joka puolelle ympärilleen. Tuo hento vaaleanpunainen värikin vie ajatukset jo kevääseen. Loppuisi jo nämä räntäsateet ja tulisi kevät ja kirsikankukat...

Nämä ihanuudet ovat tänään tulleet myyntiin valikoituihin Iittalan myymälöihin ja näitä saa myös Iiitalan verkkokaupasta. Pitihän näitä käydä heti hypistelemässä ja ovat ne kyllä juuri niin kauniita kuin miltä näyttävät kuvissakin, mutta tuon maljakon kuvittelin mielessäni hiukan isommaksi, sehän on siis 18cm korkea eli ei kovin suuri, kuten eivät muutkaan astiat. Yhdelle pienehkölle kukalle tuo maljakko on suunniteltukin. Tuotteiden hintataso on ihan kohtuullinen, eivät nämä kohtuuttoman kalliita ole. Hintahan on aina vähän suhteellinen asia, mutta kyllä laadusta kannattaa mielummin maksaa pikkuisen enemmän.

Kuvat: Iittala / Issey Miyake

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi kommenttiboxiin...