lauantai 21. toukokuuta 2016

Kotimaisia kenkiä metsästämässä, osa 2

Muistatteko vielä kotimaisten kenkien metsästysprojektini? Tarkoitukseni oli siis löytää uudet kevätkengät itselleni ja Kotimaisen muodin haasteen mukaisesti, niiden tulisi tietysti siis olla kotimaiset. Koko jutun projektista voit lukea täältä. Sillä kertaa en kuitenkaan löytänyt etsimääni ja eikä sekään helpottanut asiaa, että kengät pitäisi löytää pienillä budjetilla. Mikä siis neuvoksi..?


Myöhemmin vierailessani Pomarin nettisivuilla ja heidän verkkokaupassaan ja löysin sieltä nämä kengät. Nämä näyttivät ihan kivalta ja vastasivat sitä mitä etsin. Sattuivatpa vielä olemaan alennuksessakin, joten ne sopivat paljon paremmin budjettiini kuin sadan euron kengät. Kengät maksoivat 45€, joka on naurettavan halpa hinta nahkakengistä, joten tilasin kengät kotiin. Ostaminen oli helppoa ja sujuvaa ja kengät tulivat muutaman päivän päästä postiin. 


Sovittelin kenkiä kotona, mutta en ollut ihan varma oikeasta koosta. Tämä on juurikin niitä nettikaupan ongelmia, kun tuotteita ei voi sovittaa ennnen ostopäätöstä ja varmistua oikeasta koosta. Tilasin koon 40 kengät, koska yleensä minun on turha edes kokeilla pienempää kokoa, mutta nämä olivatkin vähän suurempaa kokoa. Varsinkin pituutta tuntui olevan reilusti, mutta päkiän kohdalta ne olivat ihan sopivat. Minulla on vähän leveähkö jalka joten juuri tuo lestin leveys päkiän kohdalta on usein ongelmakohta kenkäostoksilla. Pelkäsin myös että pienempi koko olisi turhan kapea. Siinä sitten emmin, että onko nämä sopivat vai pitäisikö ne vaihtaa pienempiin.

Kengissä oli alunperin myös venykenauhat, jotka saattavat ehkä ideana kuulostaa hyvältä, mutta käytännössä eivät toimineet ollenkaan. Nämä nauhat nimittäin joustivat jokaisella askeleella niin paljon että kengät vain lonksuivat jalassa. Asia korjaantui onneksi ihan perinteisillä nauhoilla ja kengät tuntuivat tukevammilta ja sopivamman kokoisilta jalassa. Olisin kyllä halunnut löytää samanväriset tummanharmaat nauhat kuin kengissä oli alunperin, koska ne antoivat hyvin ilmettä kengille, mutta näillä mennään...


Pomarfin Oy on valmistanut kenkiä Pomarkussa 1960-luvulta asti ja yrityksen pääkonttori edelleen sijaitsee siellä, vaikka kengät nykyään valmistetaan omalla tehtaalla Pärnussa Virossa. Kengät vaikuttavat kyllä hyvin laadukkaille ja mukaville jalassa. Nämä on kyllä ihan Kengät isolla K:lla, verrattuna samantyylisiin vapaa-ajankenkiin joita olen aikasemmin käyttänyt. Puhumattakaan noista halpistennareista joihin on myös tullut sorruttua, kun pitänyt pihistellä budjetissa. Nyt laitetaan nämä kengät testiin ja katsotaan miten käy. Toivottavasti näistä kengistä olisi minulle iloa moneksi vuodeksi eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi kommenttiboxiin...