sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Ornamon Design joulumyyjäiset 2015

Ornamon Design joulumyyjäiset ovat ottaneet paikkansa tänä viikonloppuna Kaapelitehtaalla. Tunnelma oli leppoisan rauhallinen ja jouluinen. Väkeä oli paljon paikalla, mutta silti oli hyvin tilaa kulkea ja katsella. Poimin teille muutamia hyviä joululahjavinkkejä pukinkonttiin. 


Ensimmäisena aivan oven suussa vastaan tuli mikkeliläinen Ipik Design ja mallisto No more seasons, joka on varmaan monelle helsinkiläiselle vielä uusi tuttavuus. Ipik Designin ideologiaan kuuluu, että yrityksellä ei ole sesonkimallistoja, jotka vaihtuvat joka sesonki, vaan samat tutut kuosit ja mallit jatkavat sesongista toiseen. Tuotevalikoima kuitenkin päivittyy aina tarpeen ja vuodenkierron mukaan. Valikoima myös täydentyy uusilla tuotteilla ajoittain. Tuotteet valmistetaan zero waste tekniikalla, eli kaikki materiaali pyritään käyttämään mahdollisimman hyvin hyödyksi jotta hukkamateriaalia ei synny. Myös teollisuuden ylijäämämateriaalia hyödynnetään, esimerkiksi nuo kuvassa näkyvät mustapunaiset pussukat on tehty ylijäämämateriaalista.


Nouki on aivan uusi tulokas kotimaisten vaatebrändien joukossa ja he olivat esillä ensimmäisellä mallistollaan Ornamon myyjäisissä. Nouki avaa keväällä 2016 oman nettikaupan ja ideana on että jokainen voisi kustomoida haluamansa vaatteen mieleisekseen. Idea ei ole uusi, mutta vaatepuolella sitä ei ole vielä juurikaan hyödynnetty. Ihan mahtava idea. Itse olen monta kertaa miettinyt samaa asiaa kun olen ihastunut vaikka johonkin kuosiin, mutta mekon sijaan olisin halunnut vaikka paidan samasta kankaasta.


Nämä tyylikkäät Ervin Latimerin laukut sopivat hyvin tyylitietoiselle miehelle ja naiselle. Parasta näissä on, että ne on tehty kierrätetystä nahkasta ja ylijäämäkankaasta. Usein tuotteiden ulkonäöstä näkee sen että ne on valmistettu kierrätysmateriaaleista, mutta näiden laukkujen kohdalla tyylikkyydestä ei tarvitse tinkiä. Jopa käyntikortit ja esitemateriaalit on painettu ylijäämäpaperille. Käy tutustumassa tuotteisiin Ervin Latimerin nettisivuilla.

Savu Design Salosen alla olevat korpiromantiikasta inspiraationsa ammentavat upeat korut sopivat tyylikkäälle miehelle, mutta myös naisille. Korut ovat täynnä hienoja yksityiskohtia. Yksi Savu Design Salosen sormuksista valittiin myös neljänneksi kauneimmaksi Vuoden kaunein sormus äänestyksessä tänä vuonna. Jokaisella korulla on myös oma tarina, joista voit lukea lisää Savu Design Salosen nettisivuilta.


Näihin ylläoleviin Moodagin Drop of Inari hopeakoruihin on vangittu Inarin maaginen kauneus ja valtavan kauniita ovatkin tämän korusarjan korut. Tässä on erityinen lahja naiselle, joka arvostaa kauneutta ja selkeää muotokieltä. Näitä koruja on tulossa myyntiin Helsinkiin Muotoiluosuuskunta Unionin26 myymälään, osoitteeseen Unioninkatu 26.


Joulun tunnelmaa kotiin tuovat nämä Valona designin koivuvanerista laserleikatut himmelit ja muut koristeet. Metallilangasta väännetyt kristallein ja helmin koristetut enkelit leijailevat ripustettavissa ja muissa koristeissa.  Joulun tunnelmaa löytyy myös näistä allaolevista Dekorandon tuotteista. Koivuvanerisista ja huopaisista pannunalusista ja muista jouluisista tuotteista.


Näihin tunnelmiin sopivat myös hyvin Aapisteen kodintekstiilit, joissa perinteiset kuvioaiheet on päivitetty tähän päivään. Aapiste on sulkavalainen yritys maaseudun rauhasta Kaartilanmäen tilalta. Kankaat painetaan käsin perinteisin menetelmin ja materiaalina käytetään pellavaa joka sopiikin hyvin pyyhkeisiin ja kodintekstiileihin. Nämä tuotteet sopivat niin moderneihin kuin perinteisiinkin koteihin.


Vielä vähän joulun tunnelmaa näillä ihastuttavilla keraamikko Eeva Jokisen tähtikoristeilla ja herkillä koruilla. Riisposliinitekniikalla valmistetut astiat ja maljakot kuultavat kauniisti valoa. Astiat kestävät käyttöä ja myös konepesua.


Viimeisenä vielä ihana Riitta Talonpojan herkkä joulukranssi joka on koottu valkoisista keraamisista kukkasista jouluvalojen kera. Miksi ostaa teollisesti tuotettuja massatuotteita, kun meillä on näin valtavan taitavia käsityöläisiä ja kotimaisia yrityksiä jotka tekevät persoonallisia, kestäviä ja käytännöllisiä tuotteita, eikä tyylikkyydestäkään tarvitse tinkiä. Olen tästä puhunut ennenkin, mutta sanotaan vielä tässäkin, kun ostat kotimaisen tuotteen tiedät sen rahan menevän tuotteen tekijälle ja se hyödyttää koko yhteiskuntaa, eikä karkaa jonnekin ulkomaille. Ensi viikonloppuna lisää uusia kotimaisia lahjaideoita Kaapelin joulusta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi kommenttiboxiin...