perjantai 19. joulukuuta 2014

Jouluiset herkkulahjat


Näin joulun aikaan on lupa herkutella tavallista enemmän ja mikäs sen mukavampaa kun muistaa ystävää tai tuttavaa jouluherkuilla. Myös työporukkaa ja yhteistyökumppaneita voi muistaa kiitokseksi kuluneesta vuodesta. Herkkukorit ovatkin helppo ja aika perinteinenkin lahja, joka voi olla lähes mitä vain. Se voi olla pieni ja sisältää vain muutaman tuotteen tai se voi olla suuri ja monipuolinen lahjakori jossa on monenlaista herkkua joulun viettoon. Jos olet jouluihminen ja tykkäät väsätä kaikenlaisia pikkuherkkuja joulua varten, niin miksi et antaisi toistenkin nauttia tuotoksistasi ja kokoaisi herkulliset lahjakorit läheisillesi ja ystävillesi. Ideoita löytyy kyllä joka lähtöön netistä ja erilaisista joulun teemalehdistä joita kauppojen lehtihyllyt suorastaan pursuavat. Esimerkiksi Maku -lehden joulukuun numerossa on helppoja lahjavinkkejä ja ideoita joulupöytään ja joulupaketteihin koottaviksi ja maku.fi verkkopalvelusta löytyy lisää. Jos taas et ole yhtään jouluihminen, niin silloinkin voi herkkukori pelastaa pulasta kun tarvitset lahjaa, mutta et halua tai osaa ostaa mitään tavaraa. Voit koota lahjapaketin haluamistasi tuotteista ja sopivan hintaiseksi. Monet kaupat tekevät ihan valmiiksi herkkukoreja, joihin keräävät monipuolisen valikoiman erilaisia tuotteita ja niin pääset vielä helpommalla.


Minä olen jo monen vuoden ajan toteuttanut tätä ajatusta, koska useimmilla on kuitenkin jo kaikkea tarpeellista ja on vaikea miettiä lahjaa sellaiselle jolla on jo kaikkea. Lisäksi lahjabudjettikin on ollut usein aika rajallinen. Sen verran jouluihminen kuitenkin olen että haluan jotain antaa lahjaksi ja usein näpertää itsekin jotain joulun lähestyessä. Olen tullut siihen tulokseen että pieni jouluinen herkkupaketti on hyvä ratkaisu asiaan. Ajatushan tässä on tärkein eli se että muistan jollakin tavalla läheisiä ihmisiä, eikä lahjan rahallinen arvo. Usein vain pienemmille jouluvieraille olen ostanut muunlaiset lahjat ja aikuiset ovat saaneet vastaanottaa erilaisia pieniä herkku- ja ruokalahjoja. Tällaisista lahjapaketeista ei myöskään jää paljoa tavaraa kaappeja täyttämään ja mahdolliset lahjakassit tai -korit voi kierrättää seuraavana jouluna uusille omistajille, joten se on myös ekologista. Naapuria tai tuttavaa voi ilahduttaa vaikka perinteisellä piparkakkutalolla tai vaikka piparikuusella ja koristella ne kauniiksi. Varsinkin tuollainen ensimmäisen kuvan piparikuusi on aika helppo tehdäkin, ei tarvitse kuin erikokoisia tähtimuotteja, piparitaikinaa, kuorrutusta ja koristeita ja vähän aikaa ja vaivaa. Piparkakkutalossa on vähän enemmän haastetta, kun pitää liimata osat toisiinsa sulatetulla sokerilla. Näitäkin saa nykyään valmiinakin, ainakin Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla näin näitä myynnissä. Tuollaisista joulumyyjäistapahtumista voi helposti kerätä lahjaksi kotimaisia herkkuja joilla voi sitten ilahduttaa läheisiään. Kotimaiset tuotteet ovat aina hyvä valinta.

Niin ja mitä olisi joulu ilman suklaata. Jokaiselle herkkusuulle maistuisivat varmaan vaikka nämä Chjokon herkut. Suklaatäytteiset macaronleivokset, vaahtokarkit suklaakuorrutuksella tai käsintehdyt praliinit, jotka vievät kielen mennessään. Joulun aika on suklaan valmistajien suurinta sesonkiaikaa ja se voikin olla todellinen hemmottelulahja tärkeälle ihmiselle, mutta silloin kannattaa panostaa laatuun ja makuelämyksiin. Kun oikein hyvän suklaan makuun pääsee, niin mielummin valitsee muutaman herkullisen praliinin, sen sijaan että ostaisi suuren rasian peruskonvehteja. Sama taitaa päteä kyllä kaikkiin herkkuihin. Kun ostaa jotain laadukasta ja hyvää, niin vähempikin riittää ja laatu korvaa määrän. Toki käsintehty suklaa maksaa enemmän, mutta sitä varmaan myös arvostaa enemmän erityisenä hemmotteluhetkenä. Paitsi ehkä jos on ihan mahdoton suklaaholisti. Sitten täytyy varata paikka Chjokon suklaabrunssille joita järjestetään heidän leipomokahvilassaan lauantaisin taas tammikuun lopulta eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi kommenttiboxiin...