torstai 4. joulukuuta 2014

Suomalaista designia pukinkonttiin

Nyt kun ollaan jo päästy joulukuun puolelle ja jouluun on vain muutama viikko, niin varmaan olisi paikallaan esitellä muutama joululahjavinkki tälle joululle. Taloustilanne voi näyttää aika kurjalta, mutta ostamalla laadukkaita kotimaisten tekijöiden tuotteita voi olla hyvillä mielin ostoksistaan ja siitä että on tukenut suomalaista työtä. Poimin tähän muutamia tärppejä joita voisi ajatella joululahjoiksi, lahjan antajan ja saajan lisäksi myös tuotteiden valmistaja saa hyvän mielen. Mikä voisi olla parempaa... ja eikös tärkeintä ole se että on ajatellut lahjan saajaa ja valinnut lahjan huolella juuri häntä varten. Ei lahjan tarvitse olla edes kallis, jo parilla kympillä saa vaikka yksilöllisen korun ystävälle tai omalle rakkaalle.


Kuvan tuotteet: 1. Superyellow rusettipipo 39,90€ täältä 2. Poola Kataryna pupukorvikset 20€ täältä 3. No more seasons tuubihuivi 29€ täältä 4. ja 5. Moimoi kaulakoru 28€ ja Moimoi korvakorut 28€ täältä 6. Sulokas clutch-laukku 150€ 7. Costo tupsulakki 69€ täältä 8. Cho cho iPad-laukku nahkaa 75€ täältä 9. titiMadamin perhosrintakoru 39€ täältä 10. Uhana Designin pisarakorvakorut 28€ täältä. Linkkejä seuraamalla voit ostaa näitä tuotteita ja löytää muitakin uusia ihanuuksia pukinkonttiin. Sulokkaan laukkuja voi tilata suoraan tekijältä täältä.

Joulukuun aikana järjestetään myös paljon erilaisia joulumyyjäisiä joista voi hankkia itselleen näidenkin merkkien tuoteita ja paljon muitakin kotimaisten käsityöläisten ja pienten ja vähän isompienkin brändien laadukkaita, persoonallisia ja ekologisia tuotteita, joita ei usein suurten ketjujen myymälöistä löydy. Helsingissäkin monenlaisia joulutapahtumia joissa myyjäisten lisäksi on muutakin oheisohjelmaa. Tässä muutama tärppi:
  • Ornamon Design Joulumyyjäiset 5.-7.12 Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1C. Lisätietoja täältä.
  • Tuomaan markkinat 8.-21.12 Senaatintorilla , Aleksanterinkatu 28. Lisätietoja täältä.
  • Torikortteleiden joulupiha 8.-21.12 Senaatintorin viereisissä torikortteleissa. Lisätietoja täältä.
  • Korjaamon Joulumarkkinat kahtena peräkkäisenä viikonloppuna 13.-14.12 ja 20.-21.12 Kultturitehdas Korjaamolla, Töölönkatu 51 A-B. Lisätietoja täältä. 
  • Teurastamon Joulumarkkinoilta 14.12 Työpajankatu 2, voit ostaa jouluherkkuja paikallisilta tuottajilta. Lisätietoja täältä.
Näistä tapahtumista voi hankkia joulumieltä ihan ilmaiseksikin ja siinä sivussa voi hankkia joululahjat ja vähän jouluherkkujakin joulupöytään tai muuten vaan herkutellakseen, kotimaista tietenkin. Tietenkään joululahjojen ei tarvitse olla mitään tavaraa, vaan nykyään kun useimmilla on tarpeeksi kaikkea, niin paras lahja voikin olla jokin aineeton lahja, esim. leffaliput, konsettiliput, lahjakortti kampaajalle, kauneushoitoon, day spa -hemmotteluhoito, tai vaikka lupaus yhteisestä ajasta tai tekemisestä rakkaan kanssa, vaihtoehtoja on loputtomasti. Tärkeintä on että lahjan antaja on ajatellut lahjan saajaa ja sitä mitä hän voisi kaivata ja mistä hän pitää. Lahjakorttia joku voi pitää ehkä vähän persoonattomana lahjana, mutta jos ei millään keksi sopivaa lahjaa tai ei osaa hankkia jotain josta saaja varmasti pitäisi, niin silloin lahjakortti voi olla hyvä vaihtoehto, koska saaja voi sitten hankkia jotain itselleen tarpeellista tai jotain mistä varmasti pitää. Näin voi välttää monta pettymystä molemmin puolin. Ensi viikolla sitten lisää joululahjavinkkejä... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi kommenttiboxiin...