maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulufiilistelyä Vanhan joulutorilla


Tarkoitukseni oli käydä fiilistelemässä joulua Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla, mutta sateinen sää ei oikein nostanut joulufiilistä, joten suuntasin Vanhalle ylioppilastalolle. Vanhan joulutorilla olikin oikein mukava tunnelma. Vuoden tauon jälkeen Vanhalla on taas paljon perinteisiä käsityöläisiä myymässä omia tuotteitaan. Osalla myyjistä oli osasto myös Kaapelin joulussa, joka loppui eilen. Vanhalta ehtii kuitenkin vielä käydä hankkimassa viimeiset kotimaiset joululahjat, sillä Vanhan joulutori on auki aatonaatton asti. Nämä yläkuvan kauniit jouluntoivotukset ovat Sirpa Salmun käsialaa ja ne on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Myös alla olevat upean maalaukselliset huovutetut taulut ja hellyttävä tonttukortti ovat hänen töitään.


Myssyfarmin pipot pitävät päät lämpiminä vauvasta vaariin. Nämä pipot ovat kotoisin Pöytyältä ja ne on valmistettu oman tilan luomulampaiden villasta. Villa on vain kevyesti pesty, niin että villan luonnollinen lanoliini on jäljellä ja pitää villan pehmeänä sekä hylkii vettä ja likaa. Suurin osa villasta on värjäämätöntä ja osa raitaväreistä on värjätty luonnonmukaisilla kasviväreillä.


Kukapa voisi vastustaa näitä suloisia nalleja ja pupuja, jotka on valmistettu tupasvillasta valmistetusta kankaasta. Jokaisella nallella on oma tarinansa kerrottavanaan ja oma perheensä, joten nämä eivät olekaan ihan mitä tahansa nalleja. Ne on huolella ja rakkaudella valmistettu Nukkeset ja Rusakko leikkikaluverstaalla Pusulassa. Nämä ovat jokaisen lapsen toivelahja.


Samalta osastolta löytyvät myös nämä sydämelliset Saviklaneetin kynttilälyhdyt. Näillä lyhdyillä kyllä saa joulun tunnelman kotiin. Parhaimmalta nämä lyhdyt näyttävät muutaman lyhdyn ryhmänä ja ovat hyvä lahjaidea käsityön ystävälle. Alla olevat viehättävät lasiset tiffanylohikäärmeet on valmistanut Minkamainen ja niitä voi tiedustella myös Pikkuputiikelta Tampereelta. Nämäkin näyttävät parhaan puolensa ryhmänä ja kodin katseenvangitsijana.


Herkkulahja on sopiva lahja kulinaristille ja kaikille joille ei osaa tai halua ostaa lahjaksi tavaraa, mutta haluaa kuitenkin muistaa joulupaketilla. Pakettiin voi koota vaikka muutaman tai useamman tuotteen kotimaisilta pientuottajilta, saajan makumieltymysten mukaan. Hommanäsin Kartanon herkkuista voi valita mieleisensä. Tarjolla on mm. hilloja, hyytelöitä, mausteöljyjä, salaattikastikkeita, sinappia ja erilaisia juomia. Pakettia voi täydentää vielä viereisen osaston herkullisilla maustetuilla hunajatuotteilla ja mehiläisvahakynttilöillä jotka tulevat Pesosen mehiläistarhoilta Sastamalasta. Näistä voi valita parhaat herkut omaankin joulupöytään.


Eiköhän näillä jo selviä yhden joulun ylitse. Enää pari yötä jouluun, joten jos et ole vielä ehtinyt hankkia joululahjoja, niin eikun kipin kapin Vanhalle tai Tuomaan markkinoille Senaatintorille. Sieltä löytyy vielä lisää pientuottajien herkkuja ja muitakin jouluisia juttuja vielä huomiseen 22.12 asti.

Muista käydä katsomassa parhaat kotimaiset lahjaideat myös Jalanjälkiä -blogin Joulukalenterista Facebook-sivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi kommenttiboxiin...