sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kaapelin Joulun tunnelmaa

Kaapelitehtaalle saapuessani jo pihalla tulee vastaan ihanan jouluinen kanelin tuoksu ja pihaa koristavat koristellut kuuset. Sisään astuessani tunnelma on rauhallinen ja jouluinen, vaikka on lauantaipäivä ja paikalla on paljon ihmisiä, silti kenelläkään ei ole kiire minnekään. Jos etsit stressitöntä joulushoppailua niin suuntaa Kaapelitehtaalle.

Kaapelin Joulusta löytyy paljon käsityöläisten tuotteita, huomattavan paljon koruja ja aikaisempaa enemmän myös ruokatuotteita. Perinteisiä käsitöitä ja muita jouluisia juttuja on hyvin tarjolla, kuten nämä Heinähatun jouluiset koristeet ja kranssit omaan kotiin tai lahjaksi.


Kodin tuotteita on myös hyvä valikoima ja tässä olisi muutama hyvä lahjaidea kotiin ja intohimoiselle ruuanlaittajalle. Think Todayn pannunaluset, coolerit ja muut kodin tuotteet ovat tyylikäs lahja jokaiseen kotiin. Nämä tuotteet ovat tehty rakennusteollisuuden ylijäämämateriaalista, joten ne ovat myös ekologinen valinta.


Kotimainen Knivo valmistaa Fiskarsissa laadukkaita hiiliteräsveitsiä, jotka täyttävät niin vaativan ruuanlaittajan kuin ravintola-alan ammattilaisenkin tarpeet. Veitset pysyvät hyvin terävinä ja on helppo terottaa itsekin. Veitset tuntuvat myös hyvin kevyiltä kädessä. Valikoimasta löytyy laaja valikoima veitsiä ja myös haarukoita esimerkiksi kinkun käsittelyyn.


Hyvät veitset tarvitsevat tietysti myös hyvän leikkuulaudan. Nämä tukevat ja tyylikkäät puiset leikkuulaudat löytyvät Puutyö Eko-C:n osastolta. Nämä sopivat myös tarjoiluun, valitse vaikka muutama lempijuustosi ja muutama lisuke ja asettele tarjolle.

 
Yksi hyvä ehdokas juustotarjottimelle on Jukolan Juuston Cheddar, jota kannattaa maistaa kun vierailet Kaapelin joulussa. Ihan törkeän hyvää ja voit valita maustamattoman version tai mm. valkosipulilla tai chilillä maustetut vaihtoehdot. Nämä ei pitkin vanhene jääkaapissa, ennen kuin menevät parempiin suihin. Juustot on valmistettu oman tilan vastalypsetystä aamumaidosta Leivonmäellä Keski-Suomessa ja kaikki tuotteet ovat homogenoimattomia. Hieno juttu että nykyään alkaa olla tarjolla maukkaita kotimaisia erikoisjuustoja, eikä vain pelkkiä perusleivänpäällisjuustoja. Lue lisää aidon cheddarin valmistuksesta Jukolan Juuston nettisivuilta.


Mitäpä olisi joulu ilman suklaata. Chjokon käsintehdyt suklaat ovat mainio lahja itsekseenkin tai herkkulahjan osana, vaikka pienpaahtimon joulukahvin tai laadukkaan teen kera. Kun kerran pääsee hyvän suklaan makuun, niin muuta ei enää kaipaakaan. Kaapelin joulusta löytyy myös monia muita makeisia, mm. Makeistehdas Makeidon joka valmistaa perinteisiä ja marjaisia makeisia, joissa maku ja väri tulevat marjoista. Jos välttelet turhia lisäaineita niin kannattaa suunnata Makeidonin osastolle Kaapelitehtaalle. Nämä myös maistuvat paljon paremmille kuin tavalliset karkit, jotka ovat aikamoisia lisäainepommeja.


Joulun tunnelmaa on Kaapelin Joulussa luovat myös taustamusiikkina soivat joululaulut juuri sopivalla äänenvoimakkuudella ja muu oheisohjelma, joulupukkia unohtamatta. Toisen kerroksen parvella on ohjelmalava ja kaikenlaista työpajatoimintaa johon kannattaa käydä tutustumassa. Kaapelin Joulu ei olekaan vain pelkkä myyjäistapahtuma. Katso tarkempia tietoja oheisohjelmasta ja työpajoista Kaapelin joulun nettisivuilta.


Tämä kaunis jouluasetelma tervehtii tulijoita toisen sisäänkäynnin läheisyydessä. Tämä on varmasti lasten mieleen. Näitä jouluisia tunnelmia kannattaa tulla katselemaan Kaapelitehtaalle ja tekemään hyviä kotimaisia jouluostoksia aina ensi viikon sunnuntaihin 20.12 asti. Kaapelin Joulun tontut toivottavat sinut tervetulleeksi.


Muistathan käydä katsomassa Jalanjälkiä blogin Facebook-sivuilta myös kotimaisen designin joulukalenterin, josta löydät uusia kotimaisia joululahjaideoita joka päivä aina jouluun asti.

Ainiin, mistä se kanelin tuoksu tuli pihalla vastaan? No täältä... pihalla olevasta kojusta, jossa myydään herkullisen näköisiä karamelliomenia ja kanelilla maustettuja kuorrutettuja manteleita ja pähkinöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi kommenttiboxiin...